browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Karper paait met snoek!

Geplaatst door op 25/04/2013

Toen ik deze week uit mijn werk langs een sloot liep zag ik hier tot mijn verbazing een karper samen met een grote snoek paaien. Ze zwommen de hele tijd naast elkaar en vertoonden duidelijk paai gedrag. Een vreemde combinatie die ik jullie niet wil onthouden!

Karper paait met snoek

Ik heb al heel wat meegemaakt aan de waterkant, maar ik heb nog nooit een snoek en een karper zien paaien. De watertemperatuur was ook nog vrij laag, en zelfs de brasems waren nog niet aan het paaien terwijl die meestal toch eerder beginnen. Gelukkig kon ik met mijn telefoon er snel wat foto’s en filmpjes van maken.

Het was maar een klein slootje in een woonwijk, waarvan de duiker naar een grotere vijver was afgezet met een traliehek. Wellicht dat de karper alleen was en daarom besloot vreemd te gaan met een snoek? Het lijkt me geen vruchtbare samenwerking, maar ik ben wel erg benieuwd naar de nieuwe vissoort die er dan ontstaat..

5 reacties op Karper paait met snoek!

 1. ron

  Ook de natuur heeft voor ons nog verrassingen in petto

 2. Nick

  Ik zou wel eens een snarper of een koek willen vangen! 🙂

  • Twan.seegers

   Wat is een koek een vis ofzo? Antwoord plz

   Een vis denk ik maar weet het niet zeker

 3. Someone

  Heey, een Snarper of een Koek is een kruising van een karper en een snoek.
  kijk maar:
  Sn oek Sn arper
  K arper K oek
  De K van karper en de Oek van snoek.
  De Sn van snoek en de arper van Karper
  snappie?

  • frans venrooy

   Dit kan je toch niet serieus nemen, een snoerper en een kak,een snarper of een koek een gaap en een schijt een lijger en een teeuw en zo kan je aan de gang blijven. Maar alle gekheid op een stokje, mijn vraag is deze: Waar kan ik info krijgen over goede visstekken in Dordrecht en waar mag / kan je probleemloos nachtvissen in Dordrecht?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *