browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Karper paait met snoek!

Geplaatst door op 25/04/2013

Toen ik deze week uit mijn werk langs een sloot liep zag ik hier tot mijn verbazing een karper samen met een grote snoek paaien. Ze zwommen de hele tijd naast elkaar en vertoonden duidelijk paai gedrag. Een vreemde combinatie die ik jullie niet wil onthouden!

Karper paait met snoek

Ik heb al heel wat meegemaakt aan de waterkant, maar ik heb nog nooit een snoek en een karper zien paaien. De watertemperatuur was ook nog vrij laag, en zelfs de brasems waren nog niet aan het paaien terwijl die meestal toch eerder beginnen. Gelukkig kon ik met mijn telefoon er snel wat foto’s en filmpjes van maken.

Het was maar een klein slootje in een woonwijk, waarvan de duiker naar een grotere vijver was afgezet met een traliehek. Wellicht dat de karper alleen was en daarom besloot vreemd te gaan met een snoek? Het lijkt me geen vruchtbare samenwerking, maar ik ben wel erg benieuwd naar de nieuwe vissoort die er dan ontstaat..

6 reacties op Karper paait met snoek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *