browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De leukste vismoppen

Geplaatst door op 11/12/2012

VismoppenEr bestaan een heleboel moppen over vissen en sportvissers. Als je even zoekt op Internet kom je al snel tientallen moppen tegen. Uiteraard zijn ze niet allemaal even grappig, sommigen zijn erg grof en veel zijn er ronduit flauw, maar er zitten ook hilarische grappen tussen. Omdat een cartoon de grap vaak een stuk beter over laat komen heb ik hier een aantal vismoppen voorzien van een leuke illustratie!

Ken jij nog leuke vismoppen? Laat ze dan achter in de reacties onderaan. Een dag niet gelachen is tenslotte een dag niet geleefd!

Verboden te vissen

Vismop worm zwemles

Er zit een man op een mooie stek in het bos te vissen als er plotseling een agent aankomt: “Meneer, u bent er gloeiend bij.. U mag hier namelijk niet vissen!”. De visser antwoordt: “Maar ik zit helemaal niet te vissen, ik geef alleen mijn worm zwemles”. Agent: “Dan krijgt u nog een extra boete, want uw worm zwemt namelijk zonder zwembroek!”.

PS: overigens las ik bij de invoering van het verbod op levend aas een leuke column (ik dacht in het Visblad) over een dergelijke smoes. Als je controle kreeg tijdens het snoeken met een levende aasvis moest je gewoon zorgen dat je een doosje maden bij je had en doodleuk uitleggen dat je iedere voorn altijd goed wil drillen voordat je hem schept..

Een weekend vissen

Er is een nieuwe verkoper aangenomen bij een groot warenhuis waar van alles verkocht wordt, van paperclips tot caravans. Aan het eind van zijn eerste werkdag komt de filiaalmanager even langs om te vragen hoeveel klanten hij geholpen heeft. “Eén!” antwoord de verkoper trots. De manager reageert boos, want de andere verkopers helpen gemiddeld wel zo’n 100 klanten op een dag: “En voor hoeveel heeft deze klant gekocht?”. “Voor 780.000 euro”, antwoordt de verkoper. De mond van zijn manager valt open van verbazing, en hij vraagt hoe de verkoper dat voor elkaar gekregen heeft.

“Het zit zo”, vertelt de verkoper, “ik had hem eerst geholpen bij het uitzoeken van een pakje vishaken. Omdat zijn lijn ook niet al te best meer was nam hij er gelijk een spoel gevlochten lijn bij met een dure molen. Toen de man vertelde dat hij wilde gaan zeevissen, heb ik hem de botenafdeling laten zien waar hij een mooie visboot zag staan. Omdat hij nog geen trailer had voor de boot heb ik die er gelijk bij verkocht. Toen we nog even na stonden te praten bleek dat de man een Opel Astra reed, natuurlijk veel te klein om deze boot van 10 meter te vervoeren. Daarom heb ik hem meegenomen naar de auto afdeling waar hij een grote Hummer Deluxe uit koos.” De mond van de manager valt nog verder open: “Hoe krijg je dat voor elkaar, terwijl die man alleen om een pakje vishaken kwam?”. “Nee”, antwoord de verkoper hem, “hij kwam eigenlijk tampons kopen voor zijn vrouw. Maar toen zei ik tegen hem dat hij met zo’n weekend in het vooruitzicht beter kon gaan vissen!”

Het regent…

Vismop aquarium

Twee vissen in een aquarium kijken naar buiten. “Het regent..” zegt de ene vis, waarop de andere vis antwoordt: “Gelukkig zitten we binnen!”

En een leuke variant hierop:

Twee vissen zwemmen door de gracht als het ineens hard begint te regenen. De ene vis zegt tegen de andere: “Zullen we even onder de brug schuilen?”. De andere vis antwoordt: “Bek dicht, vissen kunnen helemaal niet praten!”

Een briljant idee!

Vismop Belg met dobber

Een Nederlander en een Belg zijn samen aan het vissen. De Nederlander heeft echter al een paar flinke vissen gevangen, en de Belg nog niet. Als de Nederlander de zoveelste grote vis aan de haak slaat vraagt de Belg: “Mag ik misschien een dobber van jou lenen? Die van mij gaat helemaal niet onder!”.

Een vergunning?!

Vismop vissen met vergunning

Er zit een Belg te vissen als er een controleur langs komt die vraagt: “Vis jij met een vergunning?”. “Néé, natuurlijk niet,” antwoordt de Belg “ik vis met wormen!”.

Leuke karper strips

Carp ComicsBen je op zoek naar leuke strips over karpers? Dan moet je zeker de Carp Comics op CarpFeeling.com eens bekijken! Erwin van Hensbergen is de creatieveling achter deze strips. Hij tekent bijna iedere week een nieuwe karperstrip en speelt hiermee vaak in op de actualiteit. Een regelrechte aanrader voor iedere karpervisser met gevoel voor humor!

3 reacties op De leukste vismoppen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *