browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Wat is Sportvis Blog?

Sportvis Blog is gestart in 2012. Op dit blog zul je geen spectaculaire vangst verslagen met bijbehorende foto’s van kiloknallers terugvinden. Wel lees je hier interessante achtergrond artikelen, handleidingen, product recensies en praktische tips. Daarnaast is er ook ruimte voor gastschrijvers die hun verhaal kwijt willen.

Wie ben ik?

Penvissen in de polder

Een heuse 3 kilo knaller  😉

Als klein jongetje was ik (Johan) al hele dagen langs de waterkant te vinden. Het begon allemaal met een bamboehengel in de sloot voor het huis. Het eerste gevoel van een spartelende voorn aan de andere kant van de lijn, nog onzichtbaar in het donkere water, vergeet je nooit meer. Later werd dit natuurlijk uitgebreid met een werphengel setje van de Intertoys waarmee de nodige brasems en snoeken werden gevangen.

Toen ik van mijn spaargeld op de rommelmarkt een klein spinhengeltje op de kop had getikt kwamen ook de eerste karpers op de kant en had het karpervirus mij voorgoed te pakken! Alle sloten werden daarna nauwkeurig afgestruind met een broodkorst op zoek naar slurpende karpers. Momenteel vis ik hoofdzakelijk op karper, maar het blijft nog steeds leuk om af en toe te snoeken of een vaste lat uit te gooien zonder allerlei ingewikkelde strategieën en uitgebreide voercampagnes.

Het plezier van het vissen staat bij mij altijd voorop. Het gaat niet om de vangst of om de kilo’s, al is het natuurlijk wel leuk om af en toe ook (grote) vis te vangen.. Maar het liefst zit ik lekker in de natuur, zonder razende auto’s of bemoeizuchtige voorbijgangers. Vissen moet vooral ontspannend zijn, even je hoofd leeg maken en tot jezelf komen. ‘Hengelen’, zoals ze het in Suriname noemen, is dan ook een beter woord.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Online Marketeer en onder andere eigenaar van de webwinkels Karper XL en Roofvis XL. Via dit blog deel ik mijn visie en mening over het sportvissen, een van mijn grootste passies. Ik wens jullie veel lees- en (nog belangrijker) veel visplezier!